Πέστο

Πέστο

Το πέστο φτιάχτηκε γι απρω΄τη φορά στην γεννέτερια του της Ιταλία και πιο συγκεριμένα στην Λιγκούρια. Η δικά μας μας έρχετε από την καρδιά της παραδοσιακής παραγωγής & του «σπιτιού» της πέστο, την Λινγκούρια της Ιταλίας.  Η ονομάσι έρχεται από την ιταλική λέξη πεστάρε που σημαίνει να σπα΄σεις, να θρυμματίσεις. Χειρποίητη παραγωγή, ασύγκριτες γεύσεις.

BasilPesto-πέστο βασιλικού   

Η κλασσική πέστο με τον βασιλιά των βοτάνων, το βασιλικό. Βεβαίως για τα ζυμαρικά σας αλλά δοκιμάστε την με τυρί, σαν γέμιση με κρέατα, πάνω σε κρέας που θα βάλτε στο φούρνο, με ψαάρι ψητό.

 

RedPepperPestowithRicotta  πέστο κόκκινης πιπεριάς με τυρί ρικότα

Ένας πραγματικά εξαιρετικός συνδυασμός, η γκλυκιά κόκκινη πιπεριά με το μαλακό και πενατνόστημο τυρί. Ακόμη και σε στραπατσάδα....είναι τέλεια.